Sayfa Gösterimi : 3578

İlk Söz

Anasayfa \ İlk Söz

23
May.

Değerli Yönetim ve Eğitim Bilimleri Dergisi Okuyucuları ,

 

Dergimizi sizlerle buluşturuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Üniversitemizin 1976 Yılı’nda İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş olan Düzce Meslek Yüksekokulu ile başlayan eğitim öğretim hayatı, 2006 Yılı’ndan bu yana Düzce Üniversitesi ismi ile devam ediyor. Resmi kuruluşun ardından bir ideal ile yola çıktık, bu idealimizi de bir slogan ile kamuoyu ile paylaştık: “Değer Üreten Üniversite”. Üniversitemizin temel amacı, akademik ve idari personeli, öğrencisi, memuru ile yerel anlamda Düzce için, genel anlamda ise Türkiye için “Değer üretme” gayretidir. Toplumun tüm kesimleriyle, toplumsal ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı verecek proje işbirlikleri yürütmektir.

Yaklaşık beş yıldan bu yana üniversitemizin fiziki, akademik ve kurumsal yapılanmasını hızla sürdürmesi bizleri mutlu ediyor. Bugün itibariyle 9 Fakülte, 8 Meslek Yüksekokulu, 5 Araştırma Uygulama Merkezi,  9000 öğrencisi ve 1200’e varan akademik ve idari personeli ile sürekli gelişen bir üniversite halini aldık. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü’nce gerçekleştirilen “Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi” listesine Düzce Üniversitesi’nin de girmiş olması rekabetçi konumumuzun güçlendiğini gösteriyor.

2011 Yılı’nda yayın hayatına başlayan e-dergimizi de Üniversitemizin ürettiği değer açısından çok önemli bir yerde görüyoruz. Bu dergi aracılığıyla paylaşılacak bilimsel bilgi ve deneyimlerin tüm paydaşlarımızı zenginleştireceğini umut ediyoruz.

Yönetim ve Eğitim Bilimleri Dergimiz bizim için önemli bir adımı teşkil ediyor. Bilindiği üzere yönetim olgusu tarih boyunca çok önemli bir yere sahipti, fakat özellikle 21. Yüzyılda önem ve değeri çok daha iyi anlaşılmaya başlandı. Artık yönetimin bilimsel ilkelerle yapılması zorunluluğu genel kabul gören bir anlayış oldu. Bilim olmadan yönetim olmuyor, olursa hatalı veya eksik oluyor.

Bir diğer konu da eğitim bilimleri konusu. Eğitimin insan hayatındaki önemi tartışma götürmez bir gerçek. Eğitim kalitesinin düşük olduğu ülkeler ile eğitim kalitesinin yüksek olduğu ülkeler arasındaki refah seviyesi farkına bakıldığında, konunun toplumsal boyutunu ve önemini kavramak kolaylaşıyor.

Bu iki önemli alanda çalışan değerli akademisyenlerin ve bilim insanlarının çalışmalarını geniş kitlelerle paylaşacak olanYönetim ve Eğitim Bilimleri Dergisi’nin, Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Dergimizde çalışmalarını paylaşmak isteyen herkesi,  yayın şartları hakkında ayrıntılı bilgi almak üzere http://www.duzce.edu.tr adresinde dergimizin web sitesine davet ediyorum. Şimdiden yayınlarını bizlerle paylaşacak bilim insanlarına Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.

Dergimizin yayın hayatına başlaması sürecinde yoğun gayret gösteren akademik personelimize de teşekkürlerimi sunuyorum.

Aramıza hoş geldin Yönetim ve Eğitim Bilimleri Dergisi.

Prof.Dr. Funda SİVRİKAYA ŞERİFOĞLU

Rektör

×